Αλέξης Σαββόπουλος

Απολύτως συνεπής και εξίσου ορεξάτος για τη διάκριση ο Άρης

Διαβάστε το άρθρο του Αλέξη Σαββόπουλος για την χθεσινή πρόκριση στην επόμενη φάση στου Κυπέλλου.

Για 3η διαδοχική σεζόν ο Άρης ήταν συνεπής στο ραντεβού του με την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου. Στην Κρήτη τέλειωσε με συνοπτικές διαδικασίες τη δουλειά που είχε αρχίσει στη Θεσσαλονίκη και ο διπλός στόχος, αφενός να κλείσει θετικά τη χρονιά και αφετέρου να μείνει ζωντανός στον – και φέτος- μεγάλο στόχο του επιτεύχθηκε. Είναι όμως εμφανέστατη στο club και μια διαφορά.

Η διάθεση, μετά από δυο αποτυχημένες απόπειρες, να φτάσει φέτος στο τέλος της διαδρομής. Σε ένα τελικό που θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει αυτό που του λείπει τόσο πολύ.

Ένα τρόπαιο που θα έρθει να επιβεβαιώσει την σταθερή ανοδική του πορεία από την στιγμή που επέστρεψε στην ποδοσφαιρική κανονικότητα το 2018. Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε και το χθεσινό ματς, η ορθολογική διαχείριση από τον προπονητή στο «καυτό» 12ήμερο με τέσσερα ματς, δείχνει αν μη τι άλλο ότι και φέτος ο Άρης θα επιδιώξει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Άρης είχε το μαξιλαράκι που του έδινε το 3-1 του πρώτου αγώνα αλλά δεν… κάθισε πάνω σε αυτό. Ήταν συγκεντρωμένος, απολύτως σοβαρός και αποφασισμένος να μην δώσει κανένα δικαίωμα στον ΟΦΗ να αμφισβητήσει το προβάδισμα πρόκρισης, μπαίνοντας με ένα γρήγορο γκολ στο παιχνίδι της ανατροπής. Ήλεγχε δίχως προβλήματα το ματς, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να πιστέψουν ούτε σε μια στιγμή ότι μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Η σκαριά του Μεγιάδο στον Καμαρά και η καθαρή αποβολή στο 45΄ έβαλε ουσιαστικά τέλος στα όνειρα των κρητικών. Το γκολ του Γκάμα με το ξεκίνημα της επανάληψης έκανε το υπόλοιπο της αναμέτρησης καθαρά διαδικαστικό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΟΦΗ είχε παραδώσει πνεύμα και ο Άρης θα καθόριζε την έκταση του σκορ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο Καμαρά, λίγο πριν αναχωρήσει για τη συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα, με ένα γκολ απάντηση του Μαυριτανού στα ρατσιστικά σχόλια του πρόσφατου αγώνα πρωταθλήματος.

Ο Άρης κλείνει το 2021 με θετικό πρόσημο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Παραμένει εντός και των δυο στόχων του, διατηρώντας ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών του και ακμαίο το ηθικό του εν όψει της συνέχειας.

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα για τις γιορτές θα ετοιμαστεί για ένα μαραθώνιο εννιά αγώνων από τις 5 Γενάρη και μετά όπου θα παιχτεί η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου και σε μεγάλο βαθμό το πλασάρισμά του στα πλέι-οφ.

Μένει να δούμε πόσοι και ποιοι θα είναι αυτοί που θα έρθουν στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο (αφού πρώτα αποχωρήσουν κάποιοι) προκειμένου να προσφέρουν μια χείρα βοηθείας και λύσεις τις οποίες… φωνάζει ότι έχει ανάγκη το γκρουπ σε κάποιες θέσεις για να βγάλει με λιγότερο άγχος τη σεζόν.

ΥΓ: Στο Ηράκλειο αποθεώθηκε η σωστή διαχείριση του υλικού από τον προπονητή και τους συνεργάτες του ώστε να βγει ένας μίνι αγωνιστικός Γολγοθάς 12 ημερών με τέσσερις σημαντικούς αγώνες και προβλήματα τραυματισμών κομβικών παικτών όπως οι Μπερτόγλιο, Ματέο, ο Μαντσίνι χθες και ο Σούντγκρεν στα τρία προηγούμενα.

Ο Άρης όχι μόνο δεν έχασε σε κανένα από αυτά, αλλά κέρδισε για τη συνέχεια και παίκτες που έρχονται συνήθως από την εφεδρεία (Ματίγια, Ιτούρμπε, Λούμορ, Σάκιτς, Λόπεθ και χθες Μπεναλουάν).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x